THE STORY OF THE “RED CLIFF BAND” In de jaren 70-80 speelde Jan Zeldenrust als gitarist in de band van zijn broers, genaamd “Recover”. Recover was in die tijd een veel gevraagd dans- en stemmingsorkest.
Ook ontstond er in die tijd een soort muzikanten-vriendenploeg. Daar vloeide uit voort dat er in 1984 een vraag kwam van bardancing “de Old Vic” in Ysbrechtum voor een optreden.
De koppen werden bij elkaar gestoken en werd de gelegenheidsband met de naam de Reel Red Cliff Band gevormd. Die bestond uit de volgende muzikanten:
Gerben ten Klooster, zang/gitaar
Jan Zeldenrust, zang/gitaar/saxofoon
Douwe Kuipers, toetsen/zang
Rudolf de Vreeze, saxofoon
Fred v/d Bos, basgitaar
Bennie v/d Meer, drums
Het optreden in deze samenstelling was éénmalig, maar de muzikanten zochten elkaar regelmatig op voor een muzikale sessie. Fred ging trouwen en kwam op het idee z’n muzikale vrienden uit te nodigen om op zijn bruiloft de muziek te verzorgen.

De uitnodiging werd gehonoreerd en de band bestond uit Lammert op bas, Fokko gitaar Gerben gitaar, Jan Z. gitaar en sax, Bennie drums en Douwe op toets. De zangpartijen werden door alle bandleden wisselend uitgevoerd en er werd ook meerstemmig gezongen.

Er werd driftig bij Douwe thuis gerepeteerd en er ontstond een uitgebreid repertoire
met nummers van o.a. Supertramp, Eagles, Little River Band, Cockney Rebel, Dire Straits, Doobie Brothers, Rolling Stones, Brain Adams en The Band.

De naam werd veranderd in de Red Cliff Band.
Er ontstonden ideeën om meer met de band te doen, die inmiddels versterkt was met de zangeres Ida Kerkstra.
De Red Cliff Band groeide uit tot een soort Top 100 band en werd steeds meer gevraagd in grotere zalen. Hoogtepunten waren de optredens in de Gearte in Bakhuizen, de Kaap in Stavoren en de Klink in Koudum. Ook tijdens diverse dorpsfeesten en in feesttenten waren ze van de partij.
Tijdens het bestaan van de Red Cliff Band, dat ongeveer tot begin jaren 90 heeft geduurd waren er nog wel wisselingen in bezetting. Jan Spoelstra was een tijd drummer en Maaike Jansen uit Bolsward zangeres. Ook Rixt Veersma uit Stavoren deed een tijdje mee als saxofoniste.

Helaas is in 2010 Gerben ten Klooster overleden, Gerben was een tijd de drijfveer achter de band en wist steeds weer de mensen te enthousiasmeren om met de band en muziek bezig te zijn.

De Red Cliff ReunieBand bestaat op 4 februari 2012 uit de volgende bezetting:
Jan Zeldenrust, zang/gitaar
Douwe Kuipers, zang/gitaar
Ida Kerkstra, zang
Henk Mulder, zang/ toetsen
Fokko Terveer, zang/gitaar
Lammert Postma, zang/basgitaar
Jan Spoelstra, drums
Red Cliff Band
Red Cliff Band