DIXIE SIX is opgericht op een zondagmiddag in september 1985 in Folsgare op initiatief van trompettist Douwe Dijkstra (nu arrangeur/componist). De andere leden van de eerste bezetting waren Pier de Jager op banjo, Jack Nobbe op contrabas, Wout de Jong op slagwerk, Fokko de Jong op washboard en zang en Marten Visser op trombone.

In 1987 werd Dixie Six een veelgevraagd orkest na een optreden op het Waddenzee Jazzfestival in de Harmonie in Leeuwarden. Ook waren ze in die tijd een niet te missen orkest tijdens de Sneekweek en Swinging Sneek.

Dixie Six heeft veel verschillende bezettingen gehad. Zo kwam Wiebe Zijlstra de band versterken met zijn klarinet en saxofoons en werd Henk de Heer de banjoïst.

Later kwamen Johan Bloem met contrabas/zang en Toon Lankhorst, trompet en Cor van Leeuwen, slagwerk bij de band.
Hoewel de muzikanten van Dixie Six 'overal' vandaan kwamen, is Dixie Six altijd een Sneeker orkest geweest. In de 'Wiebe Zijlstra periode' speelde het orkest traditiegetrouw bij de Vlootschouw aan het begin van de Sneekweek. Een hoogtepunt in die tijd was een optreden voor de Koninklijke familie op het Martiniplein op Koniginnedag in Sneek. In die periode speelde de band ook veel op Jazzfestivals en Jazzkroegentochten in de Noordelijke provincies.

Na het overlijden van Wiebe Zijlstra hebben verschillende klarinettisten hun partijtje meegeblazen in Dixie Six. Eén van hen was Dolf Robertus. Hij is ook van de partij op 4 februari, samen met Toon Lankhorst, Marten Visser, Henk de Heer, Henk Kasimier en Johan Bloem. Dolf Robertus is geen onbekende in de Klink. Hij heeft o.a. met Cajun Beano meegespeeld tijdens The Seeger Sessions. Bovendien heeft hij zijn muzikale medewerking verleend aan de CD 'Beano' van Cajun Beano.

Tegenwoordig treedt Dixie Six alleen nog op als zogenaamd 'belorkest'. Als er een schnabbel is, wordt een aantal muzikanten gebeld om zo een (loop)orkest te vormen.

Dixie Six zal een mooie selectie van dixielandmuziek en jazz, oude stijl laten horen. Voor de liefhebbers van deze muziek een uitgelezen kans om weer eens te genieten van deze swingende muziek.
Poster 4 Feb