Rockband 45 High Street debuteerde bij de Heamielfeesten in 1989.
Na het uiteenvallen van de eerste Travelin’ Band begon Lody Franzen diverse muzikale projecten. Een hechte samenwerking tussen enkele bolswarder popmuzikanten leidde begin 1989 tot de gelegenheids formatie 45 High Street. Een stevige rockband met een eigen geluid. Lody schreef de nummers en samen met Albertus Nieuwenhuis van de popgroep Trend 84, maakte hij de arrangementen. De zeer talentvolle drummer Bas Huisman won in die periode met zijn bands Big Boys Bang en Darktober aantrekkelijke prijzen met radio-optredens bij de NCRV. Hij werd gevraagd om de stokken te hanteren. In Tjalling van der Werf werd de passende bassist gevonden. Tjalling speelde ooit in Ozymandias (de schoolband van het Jan Brugman college) en later in het eigenzinnige Time Out.

45 High Street maakte in korte tijd furore met lekker in het gehoor liggende eigen nummers aangevuld met eigentijdse, ijzersterke covers van o.a. John Cougar Mellencamp, Jeff Healy en Deep Purple. De mannen stonden garant voor een heerlijk avondje zweten en zwoegen.

Door “het er even bij doen” van 45 High Street moesten er keuzes worden gemaakt.
Albertus was zeer druk met Trend 84 en Tjalling was gestart als ondernemer met een eigen verhuurbedrijf in licht en geluid. Franzen en Huisman gingen verder als driemansformatie met de groninger bassist Fokko Drent. Vervolgens ging 45 High Street langzaam over in The Lazy Lads waarbij ook Travelin’ Band weer nieuw leven werd ingeblazen. Nog één keer kwam de band bij elkaar voor een opname in de Facesound studio van Joop van der Linden in Lemmer. Tjalling was daar niet meer bij. De baspartij werd ingespeeld door Fokko Drent uit Groningen.

Met deze samenstelling komt Lody naar Koudum.
Drummer Bas Huisman is echter al geruime tijd uit het muziekcircuit. Hij laat zich op uitstekende wijze vervangen door Jan Visser uit Bolsward.
45 High Street bestaat uit:
Albertus Nieuwenhuis, gitaar
Fokko Drent, bas
Jan Visser, drums
Lody Franzen, gitaar/zang
45 High Street
45 High Street